Navigácia

Ako správne separovať ?

Aký má význam separácia odpadu? Všetci vieme, čo to je separovanie, ale nie každý z nás to robí. V tomto článku vám ukážeme, že aj ...

Panvice

Panvice   Panvice by nemali chýbať v žiadnej domácnosti. Je to povinná ”výzbroj” v  každej správnej kuchyni.   V tomto blogu sa dozviete ako si vybrať správnu panvicu, aké typy panvíc môžete nájsť na našom e-shope, prečo je hrúbka panvice dôležitá a kedy si vybrať plytšiu alebo hlbšiu panvicu.   Ako si vybrať panvicu?   Panvicu si vyberajte podľa materiálu, ktorý vyhovuje vašej technike varenia napr. dusené jedlá sa najlepšie pripravujú na panviciach, ktoré rýchlo odovzdávajú teplo a následne ho dlho udržia.     Typy panvíc 1. Teflónové panvice Sú odolné proti oderu a deformáciám spolu s nepriľnavým povrchom. Vhodná hrúbka hliníka zaisťuje rovnomerné zahrievanie a rýchlu prípravu jedla. Tak zaručene robia obľúbenú voľbu pre kuchynský riad, pretože sú bezpečné na varenie a rýchlo sa zahrievajú. Vďaka tomu ušetríte čas a energiu potrebnú na prípravu rôznych pokrmov.   POZOR: Hliník sa považuje za reaktívny kov, čo znamená, že chemicky reaguje na kyslé prísady, ako sú paradajky, alkohol alebo citrusy. Ak varíte na hliníkovej panvici, môže to mať za následok cínovú alebo kovovú chuť jedla.   Teflónové panvice nájdete tu: https://pekna-domacnost.sk/teflnove-panvice   2. Keramické panvice   Keramické panvice sú vhodné na všetky typ...

Koreničky vo Vašej kuchyni

Kuchyňa nie je len o hrncoch, tanieroch a naberačkách... Kuchyňu dotvárajú aj obyčajné koreničky a každá Pekná Domácnosť musí byť...

Správne hrnce pre Vašu domácnosť

Ako si vybrať hrnce do domácnosti Hrnce nesmú chýbať v žiadnej domácnosti. Chutné jedlo si vyžaduje často kvalitný hrniec. Využívame ich denno-denne, preto je dôležité vybrať si taký, ktorý bude najviac vyhovovať potrebám zákazníka. Pri výbere hrnca sa často treba zamerať nielen na to, aký objem hrnca potrebujete, aká je jeho cena, ale kritériami bývajú aj iné vlastnosti, ktoré si teraz predstavíme a pomôžeme Vám pri rozhodovaní. Na čo pozerať pri výbere hrncov? Typ sporáka = ak vlastníte plynový alebo elektrický sporák, je jedno, z akého materiálu budú hrnce. Pri indukčných doskách je dôležité vyberať také hrnce, ktoré budú mať feromagnetické dno. Ak nie je pri hrnci naznačená cievka s vlnovkami, potom tento hrniec viete spoznať podľa magnetu, ktorý by sa po priložení na daný hrniec mal udržať.   Využitie hrnca = pri myšlienke využívať hrniec aj v rúre je dôležité vybrať taký, aby mu nechýbala odolnosť voči vysokým teplotám, či hrniec s rúčkami, ktoré sa dajú odnímať.   Spôsob umývania hrncov = ak umývate riad iba v umývačke riadu, vybrať by ste si mali taký hrniec, ktorý sa v dôsledku takéhoto umývania nepoškodí, resp. mal by byť určený na umývanie v umývačke.   Materiál hrnca = najčastejšie používané hrnce býva...

PRIHLÁSTE SA NA ODBER NOVINIEK