Navigácia

Ako správne separovať ?

Aký má význam separácia odpadu? Všetci vieme, čo to je separovanie, ale nie každý z nás to robí. V tomto článku vám ukážeme, že aj maličkosti pomôžu k tomu, aby naša planéta bola lepším miestom na život. Prečo vlastne separovať? S ohľadom na rastúcu populáciu a naše konzumné návyky sa problém skládok odpadov každým dňom extrémne zvyšuje. Triedenie odpadu je dôležité nielen na zníženie vplyvu, ktorý má na životné prostredie, ale aj na zníženie zdravotných problémov, ktoré vzniknajú z odpadu a toxínov, ktoré boli nesprávne zlikvidované. Separácia odpadu podporuje tiež optimalizované využívanie našich zdrojov a pomáha pri ich zachovaní pre budúce generácie. Čo sa stan...

Ako správne používať parné hrnce a aké sú ich výhody

  Poschodový hrniec na varenie na pare, často nazývaný aj parník alebo naparovací hrniec, je špeciálny typ nádoby na varenie, ktorý využíva princíp varenia na pare na prípravu jedál. Tento spôsob varenia umožňuje zachovanie živín, farieb a chutí potravín, čo vedie k zdravším a chutnejším výsledkom. Princíp poschodového hrnca na varenie na pare spočíva v tom, že jedlo sa varí vďaka pôsobeniu horúcej pary, ktorá vzniká pri zohrievaní vody v spodnej časti hrnca. Poschodový hrniec na varenie na pare pozostáva z niekoľkých častí: Spodná časť: Táto časť obsahuje vodu, ktorá sa zohrieva na sporáku a vytvára horúcu paru. Perforované vložky alebo nádoby: Tieto časti sú navrhnuté tak, aby umožnili prechod pary cez jedlo uložené v nich. Vložky môžu byť z rôznych materiálov, ako je nerezová oceľ, plast alebo bambus. Sú perforované, aby umožnili cirkuláciu pary. Veko: Veko udržuje paru vnútri hrnca a zabezpečuje, aby sa jedlo varilo rovnomerne a rýchlo. Proces varenia na pare v poschodovom hrnci začína tým, že sa vloží voda do spodnej časti hrnca a nechá sa zohriať. Keď voda začne vrieť a vytvára paru, perforované vložky s jedlom sa umiestnia nad spodnú časť hrnca. Horúca para prechádza cez potraviny, čím sa postupne varia, pri...

Panvice

Panvice   Panvice by nemali chýbať v žiadnej domácnosti. Je to povinná ”výzbroj” v  každej správnej kuchyni.   V tomto blogu sa dozviete ako si vybrať správnu panvicu, aké typy panvíc môžete nájsť na našom e-shope, prečo je hrúbka panvice dôležitá a kedy si vybrať plytšiu alebo hlbšiu panvicu.   Ako si vybrať panvicu?   Panvicu si vyberajte podľa materiálu, ktorý vyhovuje vašej technike varenia napr. dusené jedlá sa najlepšie pripravujú na panviciach, ktoré rýchlo odovzdávajú teplo a následne ho dlho udržia.     Typy panvíc 1. Teflónové panvice Sú odolné proti oderu a deformáciám spolu s nepriľnavým povrchom. Vhodná hrúbka hliníka zaisťuje rovnomerné zahrievani...

Koreničky vo Vašej kuchyni

Kuchyňa nie je len o hrncoch, tanieroch a naberačkách... Kuchyňu dotvárajú aj obyčajné koreničky a každá Pekná Domácnosť musí byť...

Správne hrnce pre Vašu domácnosť

Ako si vybrať hrnce do domácnosti Hrnce nesmú chýbať v žiadnej domácnosti. Chutné jedlo si vyžaduje často kvalitný hrniec. Využívame ich denno-denne, preto je dôležité vybrať si taký, ktorý bude najviac vyhovovať potrebám zákazníka. Pri výbere hrnca sa často treba zamerať nielen na to, aký objem hrnca potrebujete, aká je jeho cena, ale kritériami bývajú aj iné vlastnosti, ktoré si teraz predstavíme a pomôžeme Vám pri rozhodovaní. Na čo pozerať pri výbere hrncov? Typ sporáka = ak vlastníte plynový alebo elektrický sporák, je jedno, z akého materiálu budú hrnce. Pri indukčných doskách je dôležité vyberať také hrnce, ktoré budú mať feromagnetické dno. Ak nie je pri hrnci naznačená cievka s vlnovkami, potom tento hrniec viete spoznať podľa magnetu, ktorý by sa po priložení na daný hrniec mal udržať.   Využitie hrnca = pri myšlienke využívať hrniec aj v rúre je dôležité vybrať taký, aby mu nechýbala odolnosť voči vysokým teplotám, či hrniec s rúčkami, ktoré sa dajú odnímať.   Spôsob umývania hrncov = ak umývate riad iba v umývačke riadu, vybrať by ste si mali taký hrniec, ktorý sa v dôsledku takéhoto umývania nepoškodí, resp. mal by byť určený na umývanie v umývačke.   Materiál hrnca = najčastejšie používané hrnce býva...

PRIHLÁSTE SA NA ODBER NOVINIEK